Dezvoltare personală
< Dezvoltare personală
Puterea conflictului. De ce suișurile și coborâșurile din relații reprezintă secretul construirii intimității, rezilienței și încrederii
Citește sample

Puterea conflictului. De ce suișurile și coborâșurile din relații reprezintă secretul construirii intimității, rezilienței și încrederii

Autor: Ed Tronick, Claudia M.Gold

Nr. de pagini: 304

ISBN: 978-606-40-1555-6


Formate disponibile:

 

49.00 RON 41.65 RON

Titlul original: The Power of Discord
Limba originală: engleză
Traducere de Adriana Trandafir
Anul apariţiei: 2022
Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape


Cum de unii oameni se bucură de legături sociale apropiate și satisfăcătoare, în timp ce alții suferă din cauza lipsei de conectare și a singurătății? De ce unii oameni sunt triști, retrași și lipsiți de stimă de sine, iar alții sunt veseli, curioși, afectuoși și încrezători? Bazându-se pe experiența clinică acumulată în zeci de ani de practică și pe rezultatele cercetărilor desfășurate, autorii ne propun un nou mod de a ne privi pe noi înșine și relațiile noastre. Ideea centrală a acestei cărți este că relațiile nu se dezvoltă într-o armonie perfectă, trecerea de la o etapă la alta nu este lină. Simțul identității și abilitatea noastră de a ne apropia de alții se formează prin acceptarea conflictelor, a desincronizărilor și resincronizărilor interacțiunilor, esențiale pentru creștere și schimbare și pentru relații mai bune cu noi înșine și cu ceilalți.

Ed Tronick este psiholog clinician și profesor de Științe ale Creierului și Dezvoltării în cadrul Universității Massachusetts din Boston, și cercetător în cadrul Diviziei pentru Sănătatea Nou-Născutului din cadrul Facultății de Medicină de la Harvard. Este recunoscut pe plan internațional pentru cercetările realizate asupra neurocomportamentului sugarului și asupra dezvoltării socio-emoționale a sugarului.

Claudia M. Gold este medic pediatru și scriitoare. A practicat timp de peste douăzeci de ani pediatria generală și comportamentală, iar acum este specializată în sănătatea mentală a copilăriei timpurii. Ea face parte din colectivul didactic al Programului de Sănătate Mentală a Sugarului și a Părintelui, din cadrul Universității Massachusetts din Boston, precum și din Institutul Brazelton din cadrul Spitalului de Copii Boston și din Institutul Psihanalitic din Berkshire.



În cultura noastră plină de sfaturi, soluții rapide și răspunsuri simple la întrebări complexe nu se acordă importanță tolerării incertitudinii, tranziției de la perturbare la reparare, căii spre creativitate. Dacă te opui dezorganizării care însoțește în general un salt în dezvoltare, poți deveni rigid și temător. Dacă te agăți cu dinții de certitudine și te temi să faci acest salt, ratezi oportunități de creștere. Epidemia actuală de anxietate și depresie, în special la tineri, poate fi parțial cauzată de ideea nerealistă că dificultățile trebuie evitate cu orice preț. Mulți dintre noi suferă de iluzia că ordinea și predictibilitatea sunt mai bune. Dar dacă ne opunem perturbărilor inevitabile, nu ne mai putem schimba și nu putem progresa către ceva nou.

Autorii


Fiecare dintre noi are nevoie de un partener interactiv care să ne ajute să ne înțelegem pe noi înșine și să ne descurcăm în lume. Când nu putem crea semnificație într-o anumită situație, sentimentul nostru de sine este amenințat. Supraviețuirea noastră depinde de această co-creație a semnificației. De-a lungul vieții, abilitatea noastră de a înfrunta situații noi cu o atitudine pozitivă și cu inițiativă reflectă un istoric de nenumărate desincronizări reparate în primele noastre relații.

Autorii


Cuprins


Introducere: Origini
1. Resincronizarea ca hrană pentru suflet
2. Obiectivul: îndeajuns de bine
3. În siguranță ca să faci dezordine
4. Gata cu jocul de‑a învinuirea
5. O altă perspectivă asupra rezilienței
6. Jocurile pe care le jucăm: Cum învățăm să aparținem
7. Tehnologia și paradigma figurii impasibile
8. Când semnificația o ia razna
9. Vindecarea printr‑un mozaic de momente în timp
10. Cum găsim speranță în incertitudine
11. Prin conflict către conectare și apartenență

Mulțumiri
Despre autori

   
   
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA